Hoe gaat het nu met… Rene Andreasi-Bassi?

Time flies when you are having fun! In de afgelopen jaren heb ik verschillende publishers, adverteerders, affiliate netwerk account managers en tool specialisten geïnterviewd voor Affiliateblogger. Nieuw in 2023; hoe gaat het nu met…? Als eerste: Rene Andreasi-Bassi.

Ik sprak Rene voor het interview in augustus 2018 en op dat moment was hij zo’n 5 jaar actief in de affiliate marketing wereld. We zijn nu alweer bijna 5 jaar verder en ik ben ontzettend benieuwd hoe het met hem gaat. Destijds had Rene meerdere affiliate websites, waaronder zijn grootste website Bankr. Waar staat hij nu?

Vraag 1. Bankr.nl was destijds jouw grootste affiliate website. Hoe gaat het daarmee?

“Leuk dat ik weer een update mag geven. Rondom Bankr.nl is er veel gebeurd en dat is een understatement. Ik heb die website eind 2020 verkocht voor een mooi bedrag (zie Rene’s Linkedin voor meer info). Tot die tijd was het een rollercoaster. Ik stond iedere maand opnieuw perplex hoe veel de website opleverde met slechts 35-40k bezoekers p/mnd. De CTR richting adverteerders lag rond de 10%. Dit kwam doordat de zoekopdrachten in Google van urgente aard waren. Met een eCPC tussen de €4 en €5 pakte dit leuk uit onder de streep.”

“Na enkele Google Core updates in 2019 nam het verkeer af. Na veel testen en nieuwe optimalisaties heb ik het verkeer weer naar de 30k weten te brengen. Desondanks speelde ik met de gedachte om de website te verkopen. De website nam veel tijd in beslag en ik wilde ook graag nieuwe projecten opstarten. Eind 2020 ben ik in contact gekomen met een geschikte koper en heb ik de website van de hand kunnen doen. De nieuwe eigenaar heeft de website verder uitgebouwd en hun eigen SEO tactieken toegepast. Deze waren niet zozeer mijn keuze, maar dat is aan hen.”

Hoe zien jouw dagen er tegenwoordig uit? Waar ben je zoal mee bezig?

“Nadat ik Bankr.nl had verkocht, richtte ik mijn aandacht op een reeks kleinere affiliate websites in de wereld van VPN’s, beleggen en verzekeringen die samen voor voldoende inkomsten zorgen. Ondertussen merkte ik dat ik het heel leuk vond om deze websites te gebruiken om tests mee uit te voeren om te zien welke ranking factoren in Google wel of geen impact hadden. Het is een hoop gedoe om pagina’s geïndexeerd te krijgen, maar als het eenmaal lukt, heb je unieke SEO kennis in handen.”

“Daarnaast begon ik ook meer behoefte te krijgen aan het samenwerken met andere ondernemers. Alsmaar aan je eigen websites werken, kan namelijk best eenzaam zijn. Na wat gesprekken met vrienden en familie heb ik besloten om mijn SEO-kennis in te zetten voor bedrijven die hier nu behoefte aan hebben. Zo help ik andere websites om hoger in Google te komen en blijf ik op werkgebied sociaal actief. Ik dacht, dit moet ik wel even goed aanpakken, dus ik heb een website gemaakt, Hey René genaamd, waar je mij als SEO-freelancer kunt vinden en inhuren: Heyrene.nl.”

Wat is jouw ultieme tip voor publishers die ambiëren om een grote affiliate website op te bouwen om deze uiteindelijk te kunnen verkopen? 

“De ultieme tip is toch wel ‘volhouden’. Zeker wanneer SEO een belangrijke verkeersbron moet worden. Je moet al je tijd en energie minstens twee jaar op die ene website richten en je niet gek laten maken door tegenslagen, want die komen zeker voorbij. Bij Google start je met een nieuwe website namelijk in de zogenaamde ‘sandbox fase’ waarbij je de eerste zes maanden maar weinig organisch verkeer zult zien. Je moet jezelf eerst bewijzen tegenover Google. Blijf je bouwen aan je website én de externe signalen daar naar toe, dan wordt je langzaam meegenomen in Google’s index en kan het balletje gaan rollen.”

“Volhouden is ook cruciaal omdat potentiële kopers minstens één jaar stabiele of stijgende inkomsten willen zien. Aan de hand hiervan kunnen ze pas een redelijke prijs berekenen en de onderhandelingen starten.”

Plaats een reactie