Hoe snel start ik met affiliate marketing op mijn website?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Ben je net gestart met jouw website en ben je er al van overtuigd dat affiliate marketing een goede match kan zijn? Dan is de volgende vraag wanneer je start met affiliate marketing uitingen op jouw website.

Zo snel kun je starten met affiliate marketing

In de meeste gevallen kun je beter zo snel mogelijk starten met affiliate marketing, dan dat je het uitstelt tot een later moment. Dit zodat je in de beginfase ook al affiliate marketing uitingen kunt verwerken. Denk aan je eerste geschreven blogposts waar je meteen affiliate links in kunt verwerken, het opbouwen van een affiliate shop met de affiliate productfeeds in plaats van de productfeeds zonder tracking, of het pushen van kortingscodes met affiliate links in plaats van zonder.

Als je affiliate marketing vanaf vrijwel het begin mee kunt nemen, kun je affiliate marketing geleidelijk implementeren. Anders zal je in een later stadium dit alsnog moeten doorvoeren. Vooral bij het verwerken van individuele uitingen als tekstlinks kan dit veel werk in een keer zijn. 

Transparantie

Dat je zo snel kunt starten met affiliate marketing, hoeft niet te betekenen dat je dit ook meteen doet. Je kunt er ook bewust voor kiezen om vast een productfeed zonder tracking in te laden om deze op een later moment te vervangen voor een feed met trackinglinks, of het schrijven van een tiental blogposts welke je later van affiliate links voorziet. 

Het voordeel hiervan is dat je al enigszins een gevulde website hebt staan en dat dit de adverteerder een beter idee geeft waar je naar toe wilt werken met jouw website. Dit heeft een positieve invloed op het toelaten van jouw website tot het programma. 

Als jouw website een statische under construction pagina betreft of een website met te weinig content, spreekt dit onvoldoende tot de verbeelding van de adverteerder om de samenwerkingsmogelijkheden in te schatten. 

Hoe snel start ik met affiliate marketing op mijn website?

Concreet gezegd kun je dus niet snel genoeg beginnen met affiliate marketing op jouw website, maar kies het moment strategisch. Wanneer is jouw website ready voor de buitenwereld om te zien? Het hoeft niet perfect te zijn, zolang het een goede indruk geeft van hetgeen waar je heen wilt met jouw website. Zodra je dit punt hebt bereikt, kun je aan de slag gaan met affiliate marketing op jouw website door je aan te melden bij de verschillende affiliate netwerken en –programma’s. Hierna kun je de promotiematerialen op jouw website in zetten.

 

Afbeelding copyright: © Prisca Visser

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie