Q&A Friday: hoe kom ik nieuwe content ideeën voor mijn website?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Er komt een periode dat je geen inspiratie hebt voor nieuwe content op jouw website. Of misschien zit je nu precies in deze periode. Hoe kom je dan weer aan inspiratie?

Hoe kom jij continu aan inspiratie?

Voor Affiliateblogger vind ik inspiratie in de markt zelf, door bijvoorbeeld met klanten samen te werken en vanuit hun vragen blogartikelen te schrijven, maar ook door ideeën vooruit te noteren. Ik blog niet heel ver vooruit, maar ik heb altijd een enorme lijst met ideeën. Veel van deze ideeën beslaan hetzelfde onderwerp, wat ik geen probleem vind. 

Ik neem dan juist een groot onderwerp, waar ik of een super lange blogpost van duizenden woorden over kan schrijven of ik splits het grote onderwerp op in kleine onderwerpen om zo meer blogartikelen te kunnen schrijven. Een voorbeeld: een groot onderwerp kan social media zijn. De social media kanalen kan ik los trekken in de verschillende kanalen en hier losse blogartikelen over schrijven. Dan kun je zo op 8 blogartikelen zitten. 

Daarnaast kun je het ook letterlijk aan je bezoekers vragen: waar wil je meer over lezen? Of kijken naar je statistieken welke blogposts het in het verleden goed gelezen zijn en waar je een variant op kunt maken.

Tip. Wil je niet exact dezelfde woorden gebruiken? Gebruik een tool voor synoniemen zodat je blogartikelen toch anders aanvoelen. Een voorbeeld hiervan is KWfinder.com.

Kan ik inspiratie uit affiliate marketing halen?

Je kan zeker inspiratie uit affiliate marketing halen. Laat je bijvoorbeeld leiden door actie- en themaperiodes van adverteerders om content ideeën uit op te halen. Een grote actieweek kan leiden tot de leukste sale items van deze specifieke adverteerder, misschien nog wel meer ingericht op productgroep. Dan kun je al snel meerdere blogartikelen creëren. 

Neem vooral ook contact op met de betreffende adverteerder of je accountmanager bij het affiliate netwerk of zij nog leuke samenwerkingen voor je zien of content ideeën hebben.

Welke tools kan ik nog meer gebruiken om meer inspiratie op te doen?

Om meer inspiratie op te doen voor content ideeën kun je ook tools inzetten. Deze tools zijn generators op het gebied van blog onderwerpen en thema’s. De ideeën die hieruit volgen zijn meestal vrij Amerikaans, maar kun je zeker leuke aftakkingen mee maken naar meer Nederlandse blogposts of juist andersoortige ideeën door opdoen. 

Ik gebruik hier zelf twee tools voor:

Ook kun je kijken naar samenwerkingen met partijen als LinkPizza en ALL the way UP. Via deze organisaties kun je samenwerkingen aangaan met adverteerders om content te creëren. Zij komen in sommige gevallen dan met het content idee aan. 

Veel succes met het maken van nog meer toffe content!

 

Afbeelding copyright: © Alexander Korzh via 123RF.com 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie