Super affiliate: wanneer ben je dat en hoe word je dat?

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Als je inspiratie op aan het doen bent over affiliate marketing en hier online naar op zoek gaat, kom je al snel uit bij grote affiliates over de hele wereld die zichzelf een super affiliate noemen. Het wordt voor sommigen al snel een droom om ook een super affiliate te worden: zo snel mogelijk zo veel mogelijk structureel geld verdienen.  

Gemak lijkt hier ook een grote rol in te spelen. Als je online zoekt naar super affiliates, hoe je dit wordt of wanneer je dit bent, lijkt het iedereen die hierover schrijft gemakkelijk af te gaan. Het is niet alleen op de lange termijn veel geld verdienen, startende vandaag, maar ook het gemak van het runnen van een affiliate website. Het lijkt ze bijna te zijn komen aangewaaid, maar wanneer ben je dan een super affiliate? En nog een betere vraag: hoe word je dat? Ik ga verder op onderzoek uit.

Wanneer ben ik een super affiliate?

Een van mijn bronnen voor dit artikel is Charles Ngo. Hij deelt als affiliate marketeer zijn successen online met zijn volgers en deelt vanuit zijn ervaring wat een super affiliate is. Kort gezegd zijn dit de allerbeste affiliates in de hele industrie, de zogenoemde top 1%. Het zijn affiliates die een bedrijf runnen, hier serieus mee om gaan en dit heel slim hebben aangepakt.

Mobidea.com geeft aan dat een super affiliate de grootste percentage aan winst voor een affiliate programma genereert en hier sterk boven alle andere affiliates uitstijgen. De waarde van de super affiliate is haast niet meetbaar meer en dat geeft hen nog meer macht. Ze kunnen makkelijker een adverteerder die de super affiliate niet genoeg biedt vervangen voor een adverteerder die dit wel doet. De super affiliate is ‘living the dream’, volgens Mobidea, omdat zij relatief passief veel geld verdienen.

Een derde bron, quora.com, geeft aan dat een super affiliate meer actie onderneemt om zijn doelen te bereiken, terwijl andere affiliates dit juist willen maar nog niet voldoende doen. Andere affiliate zijn meer bezig met zelfontwikkeling en kennis opdoen, in plaats van juist bezig te zijn met ondernemen en durven fouten te maken. Ook netwerken super affiliates meer.

Een super affiliate dus… hoe word ik dat?

Na mijn research lijkt het erop dat deze super affiliates die dagelijks mensen inspireren met hun ontwikkelingen en activiteiten, niet per se voorkomen uit het extra sterk inzetten van affiliate marketing. Sterker nog: geen enkel van mijn bronnen geeft aan dat een super affiliate beter in affiliate marketing is dan anderen. Het zijn van een super affiliate zit hem in de naam in dat het bij de top affiliates hoort van de markt, ze krijgen veel voor elkaar door hun machtspositie bij adverteerders omdat zij niet zonder deze super affiliates willen en door het relatief passief geld verdienen leven zij het ultieme leven.

Het zijn van een super affiliate zit hem met name in de houding van deze partijen, in de rol die zij spelen als ondernemer. Ze durven meer, ze zijn niet bang om fouten te maken en te groeien door vallen en op te staan. Kennis opdoen is goed, maar vooral niet teveel tijd aan besteden. Zelf een trial & errordoen is nog steeds de beste manier van werken voor de super affiliates.

Een super affiliate word je dus door de juiste mindsette hebben, de juiste houding in de markt. Natuurlijk speelt de technologie een rol, het hebben van een goede kwalitatieve website met sterke content en input, en het hebben van goede relaties met partners. Maar wat hen van goede affiliates, super affiliates maakt is dat ze affiliate marketing strategisch inzetten om geld te verdienen omdat dit bij hun houding past. Ze zijn sterke ondernemers met een visie om hun website geld te laten verdienen.

Cliché woorden als doorzettingsvermogen, de juiste mindset, vallen en weer opstaan, actief ondernemerschap, consistentie en geloven in jezelf typeren deze super affiliates. Deze woorden naar je eigen hand zetten kan er dan juist voor zorgen dat je van affiliate naar super affiliate promoveert. Behoor tot die 1% van de top door nog sterker te zijn in ondernemerschap.

 

Afbeelding copyright: © Kirill Cherezov via 123RF.com

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Plaats een reactie