Deze tips zijn een must voor iedere affiliate WordPress website

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”0|0px|38.51102828979492px|0px|false|false”][et_pb_row _builder_version=”3.0.48″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Een WordPress site is eenvoudig op te zetten. Het is een zeer vriendelijk CMS voor zowel beginnelingen als gevorderden. In dit bericht gaan we dieper in op een aantal musthaves voor WordPress websites.

Hosting

Hosting is essentieel voor de beleving van bezoekers en dus het succes van je website: wie ergert zich niet aan een trage website? Daarom is gespecialiseerde WordPress hosting een must. Doordat WordPress hosting specifiek gericht is op WordPress komt dit de snelheid, veiligheid en het gemak om de website te beheren ten goede. Een goede partij voor WordPress hosting is Savvii. Deze maakt gebruik van supersnelle CDN caching en architectuur.

SSL

SSL wordt de nieuwe standaard voor websites. Deze afkorting staat voor ‘Secure Sockets Layer’ en zorgt ervoor dat de bezoeker middels een beveiligde verbinding de website bezoekt. Een beveiligde verbinding is belangrijk omdat dit bezoekers een vertrouwd gevoel geeft. Het weegt bovendien ook mee in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Via https://letsencrypt.org/ kun je een gratis certificaat aanvragen en op je WordPress website gebruiken. Er zijn verschillende soorten SSL certificaten:

EV-certificaat
EV-certificaat

 

DV-certificaat
DV Certificaat

 

 

Het belangrijkste verschil tussen de certificaten is dat EV de naam van het domein koppelt aan een identiteit van een bedrijf. Een DV certificaat garandeert enkel een beveiligde verbinding.

Plugins

Er zijn een aantal plugins die ik standaard installeer nadat ik mijn WordPress installatie heb afgerond.

Akismet

Deze plugin checkt je comments en contactforulier op ingezonden spam en voorkomt kwaadaardige content. Je hebt een (gratis) Akismet key nodig om deze te activeren. Deze key kun je voor iedere site gebruiken.

Pretty link pro

Met deze plugin kun je gemakkelijk links cloaken. Je kunt zo mooie URL’s maken, zoals www.affiliateblogger.nl/wehkamp en deze laten redirecten naar je wehkamp affiliate link. De plugin houdt bij hoe vaak er op een link is geklikt en er je kunt een landingspagina (split)testen door 2 doel url’s in te vullen. Let op: deze link is niet gratis.

W3 Total Cache

‘Cachen’ is een woord dat gebruikt wordt voor het opslaan van data. Als caching aan staat, wordt bij een volgend bezoek de eerder bezochte pagina snel wordt geladen. De W3 Total Cache WordPress plugin is een van de meest populaire plugins en misschien wel de beste caching plugin voor WordPress.

Yoast

Als zoekmachine resultaten voor jou veel prioriteit hebben, mag de plugin van Yoast niet ontbreken in je pluginlijst. Met Yoast kun je bijvoorbeeld de SEO titel en de META description bepalen. Daarnaast geeft biedt de plugin een SEO vriendelijkheid meter en geeft de plugin een pagina analyse.

WP Smush

Afbeeldingen zijn vrijwel altijd een mooie toevoeging op de pagina: ze pakken de aandacht en kunnen direct een invulling geven aan hetgeen je duidelijk wilt maken met de pagina. Met WP Smush kun je afbeeldingen comprimeren en optimaliseren. Dit houdt in dat de snelheid van de site toeneemt en je opslagruimte beter benut wordt.

 

Afbeelding copyright: © Georgejmlittle via Fotolia

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

4 gedachten over “Deze tips zijn een must voor iedere affiliate WordPress website”

  1. Hi Jurgen, ik snap dat je die vergelijking maakt, maar in mijn optiek is TinyURL enkel een URL shortner, met Pretty Link kun je de URL daadwerkelijk cloacken, een redirect een houdbaarheidsdatum meegeven en de clicks meten. Buiten dit heb je ook je eigen URL en dat is toch mooier dan die TinyURL. Voor affiliate links zou je ook de LinkPizza plugin (https://linkpizza.com/install/wordpress) kunnen toepassen, die laat de originele URL zien en dat is in mijn optiek nóg beter.

    Beantwoorden

Plaats een reactie