Tool review: Content Egg & Affiliate Egg

[In samenwerking met KeywordRush]

Ken je KeywordRush al? Deze organisatie werkt aan oplossingen voor affiliate marketing. Zo hebben ze Content Egg (Pro), maar ook Affiliate Egg (Pro). Beide zijn WordPress plugins om het leven van een affiliate marketeer makkelijker te maken. In deze tool review vertel ik je meer over Content Egg Pro: wat is het, hoe werkt het en natuurlijk test ik de tool voor je zodat je niet eerst zelf hoeft te investeren. Ook vertel ik je kort meer over Affiliate Egg Pro en mijn ervaringen.

Van beide plugins is een gratis versie te downloaden via de plugin search van WordPress. Ik werk in deze review met de Pro versie.

Wat is Content Egg Pro?

Content Egg Pro is een premium plugin voor WordPress en maakt het bouwen van affiliate websites gemakkelijker. Met Content Egg Pro kun je in jouw affiliate website makkelijk content, afbeeldingen, video’s, producten en prijsvergelijkingen inladen. De plugin is met name interessant voor product reviews & niche blogs, vergelijkingswebsites en deals websites.

De plugin kent verschillende features waaronder responsive templates, een live aanbiedingszoeker op jouw website voor jouw bezoekers, een parameter die prijzen in iedere valuta kunnen tonen, mogelijkheid tot meerdere talen, automatisch up-to-date producten met de juiste prijzen en deals, het cloaken van links (het toevoegen van een redirect naar jouw affiliate links) en notificaties bij prijs dalingen.

Met welke tools werkt Content Egg Pro samen?

Om de juiste producten, afbeeldingen, video’s en prijsvergelijkingen in te laden werkt Content Egg Pro met veel verschillende partijen samen. De complete lijst kun je hier vinden, de belangrijkste heb ik voor je uitgelicht:

 • Amazon
 • Bol.com
 • CJ affiliate
 • eBay
 • Impact
 • Rakuten
 • Shareasale
 • Tradedoubler
 • TradeTracker
 • Viglink
 • Google Images
 • Twitter
 • YouTube
 • Skimlinks
 • Awin

Content Egg Pro werkt ook samen met Affiliate Egg Pro. Zoals ze zelf aangeven op de website:

Not all sites can be found in affiliate networks. There are many local shops with good affiliate programs but without API. This is why we made the Affiliate Egg plugin which can get data directly for your website.

Wil je weten hoe Content Egg Pro met Affiliate Egg Pro geïntegreerd kan worden? KeywordRush heeft een video gemaakt waarin dit wordt uitgelegd:

Ook kan Content Egg Pro met WooCommerce geïntegreerd worden.

Wat kost Content Egg Pro?

Om de Content Egg Pro plugin te gebruiken voor 1 website ligt de prijs op $40,80. Hierbij zit één site license, krijg je alle pro features en een jaar lang gratis support en updates.

Heb je meerdere websites waar je Content Egg Pro voor wilt gebruiken? Dan kun je een groter pakket afnemen, waarbij je meer korting krijgt. De inhoud van het pakket is, op het aantal site licenses na, hetzelfde.

Content Egg Pro Plugin – 1 website
Prijs voor 1 jaar: $48
Prijs per website voor 1 jaar: $48

Content Egg Pro Plugin – 3 website
Prijs voor 1 jaar: $72
Prijs per website voor 1 jaar: $24

Content Egg Pro Plugin – 5 website
Prijs voor 1 jaar: $95
Prijs per website voor 1 jaar: $19

Content Egg Pro Plugin – 10 website
Prijs voor 1 jaar: $145
Prijs per website voor 1 jaar: $14,50

Wat is Affiliate Egg Pro?

Het doel van Affiliate Egg Pro is dat je naast de grotere adverteerders ook samen kunt werken met de kleinere, die geen eigen plugin hebben of een open product API. Het kan perfect aansluiten op de Content Egg Pro plugin. Voor de rest lijkt het op het oog geen andere spannende functionaliteiten te hebben en is het meer een aanvulling op Content Egg Pro.

Het voordeel van Affiliate Egg Pro is dat je via deze plugin o.a. met Coolblue kunt samenwerken. Er is vanuit Content Egg Pro geen samenwerking met Partnerize, waardoor je deze samenwerking misloopt.

Wat kost Affiliate Egg?

Om de Affiliate Egg Pro plugin te gebruiken voor 1 website ligt de prijs op $48,-. Dit is iets duurder dan de Content Egg Pro. Hierbij zit één site license, krijg je alle pro features en een jaar lang gratis support en updates.

Heb je meerdere websites waar je Affiliate Egg Pro voor wilt gebruiken? Dan kun je een groter pakket afnemen, waarbij je meer korting krijgt. De inhoud van het pakket is, op het aantal site licenses na, hetzelfde.

Affiliate Egg Pro Plugin – 1 website
Prijs voor 1 jaar: $48,-
Prijs per website voor 1 jaar: $48

Affiliate Egg Pro Plugin – 3 website
Prijs voor 1 jaar: $72,-
Prijs per website voor 1 jaar: $24,-

Affiliate Egg Pro Plugin – 5 website
Prijs voor 1 jaar: $95
Prijs per website voor 1 jaar: $19

Affiliate Egg Pro Plugin – 10 website
Prijs voor 1 jaar: $145
Prijs per website voor 1 jaar: $14,50

Tijd voor het testen van Content Egg Pro!

Het testen van deze tool gaat in samenwerking met KeywordRush, zij hebben mij de plugin gratis gegeven om te kunnen testen voor jullie. Ik ga mijn eerlijke mening met jullie delen, ondanks dat ik de plugins gekregen heb.

Ik heb het bestelproces verder dus overgeslagen en ben meteen uitgekomen in het admin panel waar ik de plugins kan downloaden. Ook vind ik hier startersgidsen en mijn licentie sleutels.

interface

In deze tool review ga ik dieper in op Content Egg Pro, en daarom download ik nu alleen de Content Egg Pro plugin. De gedownloade plugin installeer ik in mijn Affiliateblogger WordPress omgeving. Na activatie van de plugin kun je meteen je licentie sleutel gebruiken om toegang te krijgen tot de plugin.

Eest stel ik de instellingen correct in

Het eerste wat je vervolgens ziet is een Content Egg Pro omgeving (welke soortgelijk is aan de gratis variant). Ik start met het aanpassen van de instellingen. Ik kan meegeven welke tekst ik in buttons terug wil zien, input over de prijsnotificaties, over de zoekfunctie op de website en over de synchronisatie met WooCommerce.

Mijn ‘Buy now’ knop wordt ‘Bestel nu’, mijn ‘Shop Sale’ button wordt ‘Bestel met korting’. Bij prijsnotificaties laat ik veel staan als de standaard instellingen. Zo worden de prijzen 180 dagen bijgehouden, en wordt in de widget straks rekening gehouden met de laatste 30 dagen. Ook laat ik ingesteld staan dat mijn bezoekers zich kunnen aanmelden voor een notificatie e-mail als de prijzen veranderd zijn. De e-mail wordt dan gestuurd namens Jennifer – Affiliateblogger vanaf mijn info@affiliateblogger e-mailadres.

Binnen de frontend search kies ik verschillende tools waarbinnen mijn bezoekers mogen zoeken. In dit geval klik ik alle affiliate gerelateerde websites aan, waaronder Impact, Tradedoubler en TradeTracker. Ik gebruik dezelfde lijst voor mijn synchronisatie met WooCommerce. Tot slot stel ik in dat ik bij alle tools een datum wil tonen van de laatste update zodat mijn bezoekers weten dat ik altijd de nieuwste prijs toon.

De eerste stapjes met affiliate marketing binnen instellingen

Hoewel de plugin Content Egg Pro heet, trekt de affiliate kant toch als eerste mijn aandacht. Ik klik de Bol.com module aan en zie vervolgens een pagina met verschillende instellingen.

Allereerst ‘enable’ ik Bol.com, ofwel: ik stel deze als actief in. Aangezien dit mijn eerste activatie is geef ik het prioriteit 0, want dit is de hoogste prioriteit. Het standaard template laat ik voor nu op Grid staan. Ik kan kiezen uit Grid, Product Card, List en Price tracker & alert. Aangezien ik nog niet weet hoe deze er ieder voor zich uit komen te zien, laat ik hem om Grid staan. Dit kan ik altijd nog aanpassen.

Vervolgens stel ik als titel Bol.com in, stel ik geen vaste afbeelding in (bijvoorbeeld de eerste beschikbare of de laatst beschikbare afbeelding), de update by keyword en de prijs update laat ik staan zoals deze ingesteld zijn. Wel moet ik mijn Site ID nummer en API Access Key toevoegen, zo weet het systeem wat mijn gegevens zijn en kan het hiermee werken. De rest van de instellingen laat ik voor wat het is.

Ik heb de instellingen voor het Bol.com partnerprogramma voltooid en nu zie ik een groen bolletje bij Bol.com in het menu staan. Verder stel ik Google Afbeeldingen, Awin en TradeTracker op dezelfde wijze in.

Kom je er niet helemaal uit met de installatie? De handleiding is duidelijk en helpt je hierin verder! Zonder de handleiding was zelf waarschijnlijk al meerdere keren op dit punt vastgelopen.

Het upgraden van een blogartikel

Hoe meer je instelt, hoe meer je kunt toepassen in een blogpost. Ik heb enkele instellingen verricht, en zal deze dan nu ook proberen toe te passen in een blogpost. Afgelopen maandag heb ik een blogpost live gezet over het promoten van Back2School artikelen. Hier heb ik een shoplijstje bij gemaakt in de vorm van een grid: het tonen van producten, 3 per rij. Door te zoeken naar Back2School gerelateerde producten kwam ik er achter dat nog niet alles optimaal werkt. Ik krijg nog een paar errors terug, terwijl ik het idee had dat ik het goed had ingesteld. Het instellen is blijkbaar complexer dan het lijkt, maar als het werkt dan krijg je toffe resultaten.

Het resultaat op de website is dat ik een lijstje met producten te zien krijg, met de aanbieder er duidelijk bij. Als ik met mijn muis over de producten ga, dan zie ik een button verschijnen dat ik kan doorklikken naar de adverteerders website.

Ik heb nu voor dit lijstje verschillende artikelen geselecteerd. Stel ik zou 1 artikel kiezen en deze van verschillende aanbieders tonen, bijvoorbeeld mijn boek Meer klanten met affiliate marketing in 60 minuten (ook al heeft dit niets met Back2School te maken). In dit geval zie je een prijsvergelijking tussen drie verkopende partijen.

Nu is het met boeken niet zo spannend, maar met het vergelijken van de prijs van een laptop wel.

Ook kun je prijzen en producten tonen op de volgende manier:

Al met al zijn er verschillende opties om dit in te stellen, zodat het goed bij jouw website en doel past.

Conclusie Content Egg Pro

Het installeren en inladen van de verschillende tools is een uitdaging binnen Content Egg Pro. Het kost tijd en energie, je hebt verschillende API sleutels nodig en site ID’s om alles goed in te stellen. Maar, als met al, als het geïnstalleerd is heb je hier ook zeker profijt van.

Je kan jouw content op een mooie manier verder uitbreiden en jouw bezoekers zelfs een optie bieden om op de hoogte gehouden te worden van de prijs. Richt je je met name op content? Dan zit je in de inspiratiehoek van de funnel, door dit toe te voegen creëer je in een keer een conversietrigger. Afhankelijk van hoe groot jouw website is kan dit interessant zijn om mee te werken en daarmee meer conversies te realiseren.

Als je als vergelijker hiermee wilt werken, dan is het zaak dat je nog geen goede software hebt. Anders investeer je mogelijk in een nieuwe plugin terwijl jouw bestaande software dit al kan.

Er zit een autoblogging functie in die je kan gebruiken om op basis van keywords automatisch blogs van te genereren. Ondanks dat ik geen fan ben van automatisch gegenereerde content (want je hebt minder controle hierop dan op wat je zelf schrijft) snap ik dat het voor jou interessant kan zijn. Ik heb ermee gestoeid en helaas niet aan de praat gekregen. Weet jij wel hoe dit moet? Laat het weten in een reactie!

Tijd voor het testen van Affiliate Egg Pro!

Nu ik door Content Egg Pro heen ben, ben ik ook erg nieuwsgierig geworden naar Affiliate Egg Pro. Mijn eerste gevoel was dat het niet zoveel verschilde met Content Egg Pro en dat het meer lijkt op een add-on op de Content Egg Pro plugin. Maar: de Affiliate Egg Pro is duurder dan de Content variant, dus dat suggereert wat mij betreft dat het meer functionaliteiten bevat. Ik ben er klaar voor: ik download Affiliate Egg Pro.

Nadat ik mijn licentie sleutel in heb gevoerd, kom ik op een andere pagina terecht dan bij Content Egg Pro. Ik kan meteen beginnen aan het opzetten van een storefront. Ik heb de handleiding er nog niet bijgepakt, en het eerste wat ik nu denk is dat ik niet eens weet wat een storefront is. Als ik (eigenwijs) op maak een Storefront klik, krijg ik vier velden te zien: een naam van de Storefront, URL’s, welk template ik wil gebruiken en hoeveel producten ik wil tonen.

Met drie van de vier kom ik uit te voeten. Bij URL’s staat dat ik verschillende soorten URL’s kan gebruiken en meerdere URL’s kan toevoegen: bijvoorbeeld productpagina URL’s, een URL van een categorie of een URL van een afbeelding. Help? Moet ik nu linkjes gebruiken van andere websites? Of moet ik producten toevoegen in WooCommerce en deze dan toevoegen als linkjes? Dit laatste ik een aanname, een hersenspinsel. In dit stadium heeft nog niemand iets geroepen over WooCommerce, maar juist dan grijp je naar hetgeen wat je kent.

Ik pak de video over Affiliate Egg Pro erbij, hopelijk helpt dit me verder. Wat blijkt? Je kunt bij URL de pagina van de adverteerder die je wilt gebruiken plakken, maar daarvoor moet je eerst de deeplink settings aanpassen. Deze staan onder settings, waar ik ook meer informatie vind hoe ik de link opbouw. Ik moet eerlijk toegeven, ik vind het spannend. Ze geven de volgende uitleg mee:

1. Generate a link to any page of the store in the panel of the affiliate network.
2. Looking to the link identify the using type of tracking:  Deeplink or Affiliate link.
3. Delete the needless part – product URL ({{url}} or {{encoded_url}}) from a link.
4. Set the setting in the module.
5. Check your links. Be sure when you click on a link, the need page is opening. After some time clicks should be taken into an account in the partner network panel.

Op dit punt kan ik alleen maar hopen dat ik het goed aanpak. Gelukkig kom je er ook snel genoeg achter als het niet blijkt te werken, maar erg relaxed vind ik het niet.

Het instellen van een Storefront

Ik heb inmiddels mijn deeplink ingezet voor de webshop Gearbest.com. Nu heb ik een Storefront nodig om deze te kunnen gebruiken. Ik kies hierbij voor 7 verschillende Huawei telefoon linkjes.

Met de shortcode ga ik naar berichten en maak ik een nieuw bericht aan. Hier plak ik de shortcode en deze sla ik op als concept. Ik zie nu mijn bericht staan met enkel Gearbest.com mobile phones, in plaats van de 7 Huawei producten.

Nadat ik terug ben gegaan naar de Storefront zag ik dat ik niet goed de links heb geslagen. Nadat ik deze opnieuw heb ingericht en opgeslagen zie ik wel de 7 uitgelichte telefoons staan op deze pagina! Als ik op een van de producten klik, zie ik ook nog eens een correcte affiliate link erachter verschijnen. Stiekem ben ik trots dat het me wel gelukt is, ondanks dat ik heel spannend vond vanwege het opmaken van een eigen trackinglink.

Conclusie Affiliate Egg Pro

Nu het eenmaal werkt vind ik het een fijne combinatie met Content Egg Pro. Met Content Egg Pro kun je de content verder verrijken met video’s, afbeeldingen, tekst en vergelijking. De grote shops die missen in Content Egg Pro vind je voor een deel wel terug in Affiliate Egg Pro.

Op zichzelf staand is Affiliate Egg Pro ondergeschikt aan Content Egg Pro. Er zitten minder functionaliteiten in vergeleken bij de Content variant. Het enige echte voordeel is dat je met andere shops kunt samenwerken. De combinatie op zichzelf is dus van belang.

Wil je Content Egg Pro of Affiliate Egg Pro zelf proberen? Vanuit deze samenwerking mag ik een kortingscode met je delen. Gebruik code MEGA25 voor 15 november 2018 om hiervan gebruik te maken. Op de tools bespaar je $7,20 bij 1 licentie.

4 gedachten over “Tool review: Content Egg & Affiliate Egg”

 1. Hi, dank je voor deze goede review. Wat ik mij afvraag, hoe heb je de samenwerking met Trade Tracker ervaren? Bijna alle tutorials die ik zie gaan over Amazon of Ebay of bol.com, losse shops dus. Ik sta o.a. aangemeld via tradetracker bij verschillende webshops. Is het makkelijk om producten in te laden van verschillende shops waarbij je staat aangemeld via Trade Tracker? Hoe werkt het qua ID of API via tradetracker? Gaat dat per aangemelde shop, of heb je 1 algemene ID?

  Ik heb deze 2 PRO plug-ins nog niet aangeschaft, maar sta wel op het punt om dit te doen. Ik wil vooral zeker weten dat ik via affiliate aanbieders makkelijk verschillende shops kan inladen.

  Dank je wel!

  Beantwoorden
 2. Hoi Yoreh,

  Ik vind het gebruik van TradeTracker binnen deze tool niet moeilijker dan andere programma’s. De vraag is voor jezelf vooral waar je de tool voor wilt gebruiken. Wil je content verrijken of gaat het puur om de producten uitlichten? Anders zijn er meerdere tools die ook makkelijk kunnen zijn om dit voor in te zetten, bijvoorbeeld Datafeedr.

  Voor TradeTracker werkt het ook op basis van je ID. De content egg tool staat namelijk ook bekend voor mogelijke samenwerkingen zonder API.

  Veel succes!

  Beantwoorden
 3. Handige handleiding! Zelf heb ik nu ook deze twee plugins, maar kom direct al met een vraag te zitten.

  De links zijn niet No follow? Zou de links wel graag No follow willen hebben. Kan alleen een functie met “301 redirect ” aan vinken?

  Hoop dat je mij hier iets meer over kan vertellen.

  Thx

  Beantwoorden
 4. Hi Jennifer,

  Goed artikel
  Ik wil graag gebruik maken van de price comparison set
  Mijn hele affiliate shop staat al live, wil enkel alleen de tabel op de product pages toevoegen.

  Is dat wat in 1 keer kan dmv bulk. om moet ik elke pagina 1 voor 1 aanpassen en er een shortcode oid in zetten?

  Beantwoorden

Plaats een reactie