De waarde van Affiliate Held – Review

Ik ben altijd in voor het testen van een nieuwe affiliate gerelateerde tool. Iets wat het leven van publishers of adverteerders makkelijker maakt om dit online marketing kanaal in te zetten. Dus toen ik een berichtje kreeg van Jari van Affiliate Held was de keuze om de tool te testen makkelijk gemaakt. Mijn eerdere ervaringen met concurrenten als een Content Egg waren prima, maar niet goed genoeg om het structureel te blijven gebruiken. Is Affiliate Held in dit opzicht beter en blijf ik ermee bezig? Of haak ik hier ook uiteindelijk af? En hoe makkelijk werkt de tool in de praktijk? Ik heb de tool voor je getest en deel graag de inzichten met je in deze Affiliate Held review!

Daarnaast vind ik het ook belangrijk om andere publishers te horen over het inzetten en gebruiken van de tool. Hierom vind je in dit artikel nog 3 andere mini-reviews.

Wat is Affiliate Held?

Affiliate Held is een tool dat website eigenaren kunnen gebruiken om gemakkelijk product feeds mee in te laden. Ik sprak eerder met de eigenaren van Affiliate Held, Jari en Dennis, in een 5 vragen aan interview waarin ze nog veel meer delen over het verhaal achter en de plannen met Affiliate Held.

Het grote voordeel van Affiliate Held is dat je op een makkelijke manier met product feeds kunt werken, producten kunt inladen op de website en deze met affiliate links kunt promoten, zonder commissie afdracht. Je koopt namelijk eenmalig de tool en je bent daarna vrij om hem te gebruiken op jouw website zonder extra verborgen kosten.

Wil jij Affiliate Held ook gebruiken? Met kortingscode AffiliateBlogger10 krijg je €10 korting op jouw Affiliate Held plugin

Affiliate Held werkt daarnaast ook nog aan andere producten, zoals je in het interview kunt lezen, met altijd als focus het de publisher zo makkelijk mogelijk maken hun website neer te zetten en geld te gaan verdienen met affiliate marketing.

Welke functionaliteiten kent Affiliate Held?

De Affiliate Held WordPress plugin kent verschillende functionaliteiten. De bekendste en ook mijn favoriet in de tool is het inladen van de producten middels de product feeds. Geen gedoe meer met handmatig bijhouden, met gemak content verrijken en geen verlopen affiliate linkjes (dan gaat het product namelijk offline als het de koppeling mist). Maar Affiliate Held kan nog veel meer.

Zo kun je ook inhoudsopgaven aanmaken en gemakkelijk veelgestelde vragen beantwoorden. Voor mij op Welovewebshops.nl niet ‘urgent’ – als in ik verwacht niet dat dit me meteen extra commissie zou opleveren dus ik kies ervoor om dit zelf nog niet in te zetten. Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat ik op de langere termijn wel de veelgestelde vragen ga inzetten op mijn webshop pagina’s. Het is een andere manier van informatie tonen en kan de beleving van de klant in positieve zin beïnvloeden. Dus zelf in mijn geval dus nooit nooit. Het kan zijn dat deze functionaliteiten voor jou juist interessant zijn! Daarnaast kun je ook tekstlinks aanmaken via de tool om deze te gebruiken in de content.

“Sinds een half jaar gebruik ik Affiliate Held en deze plugin is echt van meerwaarde voor mijn website. Niet alleen heb ik zo veel beter inzichtelijk op welke affiliatelinks mijn bezoekers klikken en welke producten niet meer op voorraad zijn, ik heb nu ook een hogere conversie. bezoekers blijken namelijk niet altijd voor de goedkoopste verkoper te kiezen, maar soms ook voor de bekendste aanbieder zoals Bol.com. Doordat ik bezoekers nu meerdere verkopen kan tonen wordt de conversie aan mij toegekend in plaats van dat men zelf gaat zoeken via Google.

De nieuwste uitbreiding, het aanbieden van tekstlinks, vind ik ook ideaal. Ik maak hier veel gebruik van en dankzij Affiliate Held wordt er nu ook door middel van een tekstlink meerdere aanbieders getoond. “

— Ilse van Elleswijk – Ilsevanelleswijk.nl & Interiortwin.com

Goed om te weten is dat ik in deze Affiliate Held review niet dieper in ga op deze delen van de technologie – aangezien ik deze niet heb gebruikt.

Naast deze functionaliteiten is het goed om te weten dat de tool nu met name nog op de Nederlandse markt gericht is. Hier zijn de netwerken op afgestemd die je kunt uploaden om te gebruiken met betrekking tot de product feeds. Voor mij zeker niet erg, aangezien ik met Welovewebshops.nl enkel op de Nederlandse markt focus – maar goed om dit vooraf duidelijk te hebben voor jezelf.

“Op de 5 affiliate websites die ik heb gebouwd, heb ik al meerdere affiliate plugins gebruikt, maar Affiliate Held is mijn absolute favoriet. De plugin werkt supersimpel en efficiënt, er is veel documentatie beschikbaar, de prijs-kwaliteitverhouding geef ik een dikke 10 en ook een leuke extra: de plugin is Nederlands, dus support mag je ook in het Nederlands verwachten van de enthousiaste oprichters Dennis & Jari. Zelf gebruik ik vooral de Productenmodule waarmee ik mooie prijsvergelijkingen kan maken. Ideaal dat prijzen en voorraad automatisch geüpdatet worden!”

— Nicole van Roekel – Succes met Affiliate Marketing

Hoe werkt het in de praktijk? – de techniek

Ik kies er bewust voor om je niet exact mee te nemen in hoe ik het heb ingesteld. In alle eerlijkheid heb ik in vrijwel alle gevallen zelf namelijk de mega duidelijke handleiding erbij gepakt. Zowel in tekst als in video wordt het hierin heel duidelijk uitgelegd hoe het werkt en hoe je het beste de tool implementeert. De documentatie vind je hier terug en geeft je tot in detail de juiste informatie dat je nodig hebt.

Waar ik je wel in mee wil nemen is in hoe ik ermee werk en welke keuzes ik maak – en wat hierin mijn ervaring is. Dus first things first: ik heb de plugin aangeschaft (bizar – in positieve zin – dat dit een eenmalig bedrag is wat je er mega snel weer uit kunt hebben als je de plugin op de juiste, strategische manier inzet voor jouw website) en geupload in WordPress. Het activeren van de API ging bij mij niet meteen heel soepel – blijkbaar overschreef mijn automatische wachtwoord invoer plugin in mijn browser de API code steeds. Super onhandig maar met hulp van Jari die letterlijk binnen 5 minuten op mijn hulpvraag per mail reageerde kon ik snel verder.

In deze overkoepelende plugin selecteer je ook waar je Affiliate Held allemaal voor wilt inzetten en of je standaard kleuren wilt gebruiken. Dit zet je letterlijk binnen 2 minuten op als je de HTML kleurcodes bij de hand hebt die je standaard wilt gebruiken (of verzin op het moment zelf jouw ideale kleuren – je hoeft het niet in te zetten, mag wel!)

In het verleden heb ik Content Egg en Datafeedr getest. Die zijn fijn voor massa, onpersoonlijke websites. Mijn strategie met Manageproject.nl is op kwaliteit en op specifieke producten. Daarvoor vind ik Affiliate Held veel fijner. Inmiddels gebruik ik de alternatieve Plugins helemaal niet meer, mijn website is helemaal over. Ik gebruik het nu een jaar en vind dat er al ontzettend veel nieuwe features zijn toegevoegd in 1 jaar tijd. Bugs zijn altijd zo opgelost en support is indrukwekkend snel. Dit is de fijnste plugin ervaring die ik hem meegemaakt.

Perry de Ruijter – Manageproject.nl

In hetzelfde gedeelte upload je ook de API koppelingen van de product feeds van de netwerken en bepaal je de verdere styling van de tools. Het uploaden van de API koppelingen gaat voorspoedig, met name dankzij de duidelijke documentatie van Jari en Dennis van Affiliate Held. Het uploaden van de API koppelingen kent één nadeel waar de organisatie zelf geen invloed op heeft.

Ieder netwerk houdt hierin zijn eigen manier van werken na. In Awin koppel je bijvoorbeeld de adverteerders zelf aan één API koppeling, waarbij je gemakkelijk bij TradeTracker alles in één klap inlaad op de programma’s waar je voor geaccepteerd bent. Voor sommige netwerken vergt dit dus wat meer tijd om te implementeren en is het handig om in dit stadium vast wat keuzes te maken: welke ga ik op korte termijn gebruiken met producten en welke op de langere termijn? Dan hoef je niet alles in één keer te uploaden.

Hoe werkt het in de praktijk? – de content

Als de productfeeds zijn geïmporteerd, zie dit gemakkelijk aan de groene status ‘verbonden’.

Via de Affiliate Producten in de verticale menubalk in WordPress kun je nu producten met gemak toevoegen. Een dergelijke pagina ziet er als volgt uit:

In eerste instantie lijken de mogelijkheden overweldigend, maar Jari heeft me er in het begin meteen doorheen gekletst. Er zat een aantal weken tijd tussen de call met Jari en het daadwerkelijk uitvoeren voor We Love Webshops, dus ik durf wel te zeggen dat het redelijk rechtdoorzee is om het zelf uit te voeren nadat je de bijbehorende uitleg hebt gevolgd.

De uitdaging is dat het inladen van de producten EAN gedreven is. Bij het zoeken van de EAN code kun je echter ook woorden gebruiken om tot de juiste benaming te komen. Zo vond ik bijvoorbeeld door te zoeken op ‘zonnebrand’ de juiste input om mijn blogartikel over de houdbaarheid van zonnebrandcreme te verrijken. Tegelijkertijd zit hier een afhankelijkheid in: als webshops geen EAN nummer meegeven in de productfeed kun je een product zonder EAN nummer niet selecteren om dynamisch in te laden. Je kunt dit product wel handmatig toevoegen om mee te nemen in de vergelijking – maar deze wordt dan niet automatisch geupdatet.

Gelukkig hebben de meeste adverteerders wel een EAN nummer, maar het is goed om er rekening mee te houden. Voor de artikelen die je wilt inzetten maak je losse producten aan, die daarna dynamisch worden bijgehouden. Als je meerdere aanbieders van hetzelfde product mee wilt nemen, kun je deze onder hetzelfde product toevoegen.

Eenmaal de producten toegevoegd, heb ik in WordPress via de editor ‘affiliate producten’ aangeklikt – dit wordt ook allemaal uitgelegd in de handige manual van Affiliate Held, dat het veel duidelijker maakt dan hoe ik het nu uitleg. Vanuit hier kun je makkelijk producten selecteren die je in een overzicht mee wilt nemen in het betreffende blogartikel of web pagina. Het mooie is, is dat je zelf volledig invloed hebt op hoe je het geheel toont op de website en dat maakt dat je het in jouw eigen look & feel kunt tonen. Dat gebruikersgemak hierin vind ik heel waardevol.

Om je een beeld te geven hoe dit nu op Welovewebshops is opgebouwd, is als volgt:

Hierin heb ik dus zelf alles kunnen aanpassen, van hoe het getoond wordt – tot de kleur settingen, tot aan de adverteerders die ik heb ingeladen, hoeveel webshops er getoond worden. Ik ben enthousiast!

Conclusie: Affiliate Held is een aanrader voor de Nederlandse publisher

Op basis van mijn eigen ervaring, maar ook gebaseerd op de ervaring van Ilse, Nicole en Perry, vind ik de Affiliate Held technologie een aanrader voor de Nederlandse publisher. De punten die wat mij betreft beter kunnen – alle productfeeds met EAN nummer, de snelheid van het integreren van de productfeeds en het gemak hierin – zijn zaken waar zij verder geen invloed op hebben en waar je met iedere tool tegen aan zal blijven lopen.

Het gemak van het gebruik, de gemakkelijk te creeren overzichten en de kracht van het volledig in de eigen huisstijl neer te kunnen zetten van de producten is voor mij een doorslaggevende factor in het blijven gebruiken van de tool. Tegelijkertijd is het heel laagdrempelig om het te testen – het instap tarief vind ik laag en met de kortingscode kun je nog eens €10 extra korting krijgen. Wat mij betreft een no brainer voor iedere publisher.

Wil jij Affiliate Held ook gebruiken? Met kortingscode AffiliateBlogger10 krijg je €10 korting op jouw Affiliate Held plugin

Dit interview bevat affiliate links. Mocht je op een van de Affiliate Held links klikken en de plugin aanschaffen, krijg ik een commissie. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

5 gedachten over “De waarde van Affiliate Held – Review”

 1. Je bent geweldig Jennifer dat jedit voor ons uittest.

  Had je ook gecheckt of deze tool de adblockers omzeilt?

  Ik verwacht het niet hoor, lukt bijna niemand

  Beantwoorden
  • Beste Rubin,

   Jennifer heeft mij gevraagd te reageren aangezien ze het antwoord niet wist op deze vraag. Leuk dat je hem stelt in de vorm van een reactie. Zo kunnen meer mensen met interesse geholpen worden.

   De affiliate producten die geplaatst worden door Affiliate Held zijn geen advertenties maar onderdeel van de content, ze worden geplaatst door middel van shortcodes en worden ook niet als “banners” bestempeld en niet verborgen door adblockers.

   Hoop je hiermee voldoende informatie te hebben gegeven. Mocht je nog meer vragen hebben laat het gerust weten! 😉

   Groet,

   Jari

   Team Affiliate Held

   Beantwoorden
 2. Voor de mensen die nog twijfelen: niet doen, het is echt een meerwaarde. Ik gebruik AH nu 5 maanden en heb aanvankelijk aardig wat werk moeten stoppen in het aanpassen van 1000+ producten, maar nu loopt alles als een trein. EAN codes are the way to go!

  Wel zien dat je iets aanbiedt dat ook daadwerkelijk EAN codes gebruikt natuurlijk…

  Beantwoorden

Plaats een reactie