Tool review: Regenerate Thumbnails

Het is je vast niet ontgaan: Affiliateblogger.nl heeft een nieuwe lay-out. Ik miste ontzettend het overduidelijke blog idee bij mijn vorige template en vond het op mobiel niet altijd even gebruiksvriendelijk. Tijd dus voor een nieuwe template! Nadeel? Het thema vindt sommige afbeeldingen te klein als thumbnails en plaatst er ‘mooie’ kleurtjes bij.

screenshot kleuren

Een van de dingen waar je dan niet mee bezig wilt zijn is het optimaliseren van alle hoofdafbeeldingen bij de blogposts zodat het er netjes uitziet. Voor bijna 400 blogposts is dit veel werk en als je zelf eerder tegen dit dilemma aan bent gelopen weet je dat je de tijd ook anders kunt besteden.

Gelukkig kreeg ik van Joost van Vught, die ik onlangs ook sprak voor een 5 vragen aan – interview, de tip van de plugin Regenerate Thumbnails. Deze plugin zorgt ervoor dat, na het switchen van WordPress template, je afbeeldingen weer netjes in de aangegeven kaders past. Dat zou veel werk kunnen besparen. Tijd om te testen.

Installeren van Regenerate Thumbnails

Via mijn WordPress omgeving ben ik naar plugins gegaan om bij nieuwe plugins te zoeken op Regenerate Thumbnails. Deze kwam meteen als eerste optie naar boven en met twee klikken was deze geïnstalleerd en geactiveerd.

Vervolgens vond ik de plugin terug onder Hulpmiddelen.

screenshot hulpmiddelen

Starten met Regenerate Thumbnails

Via twee buttons krijg je in principe twee opties van de plugin: je kan alle afbeeldingen meteen aanpakken of we starten met een selectie. Onder deze selectie vallen alleen de featured images en omdat de selectie veel kleiner is dan de complete groep, ben ik met deze optie gestart. Ik merkte al snel, mede door de grote hoeveelheid afbeeldingen en niet snel genoeg internet, dat de plugin de 100% niet zou halen. 

In de tekst boven de buttons wordt aangegeven dat het mogelijk is om de afbeeldingen in een lijst te selecteren via de mediabibliotheek. Dit is de optie die ik uiteindelijk heb ingezet. Kost iets meer tijd door het selecteren, maar zo heeft het minder foutmeldingen en gaat het laadproces sneller. Daarnaast geeft deze optie me het gevoel dat ik meer geselecteerd en gecontroleerd specifieke afbeeldingen door de plugin heen kan halen.

screenshot plugin

Met een druk op de knop zie ik een laadbalk langzaamaan voller lopen met thumbnails die opnieuw gegenereerd zijn.

screenshot Regenerate Thumbnails

Het kost wat tijd voordat al mijn afbeeldingen omgezet zijn, maar ondertussen kan ik ander werk verrichten. Mijn website is ondertussen nog steeds live terwijl de plugin zijn werk doet. In een enkel geval krijg ik soms de melding dat mijn website offline is tijdens het uitvoeren van een update, dan wil je dat de plugin zo snel mogelijk zijn werk doet. In dit geval vind ik het niet erg dat het even tijd kost, aangezien niemand aan de voorkant hier iets van merkt.

Het resultaat

Het resultaat is dat ik met gemak mijn thumbnails opnieuw heb laten genereren zonder dat het mij extra tijd heeft gekost. Het duurt even voordat de plugin door alle afbeeldingen heen is, maar doordat ik tegelijkertijd met andere dingen aan de slag kon ervaar ik dit niet als negatief. Het resultaat op de website? Mijn gekleurde blokjes rondom de afbeeldingen zijn verdwenen en mijn afbeeldingen passen goed!

screenshot homepagina goed

Plaats een reactie