Tips om snel een goede affiliate marketing website te maken

Als er iets is dat we van de pandemie hebben geleerd, is dat veel bedrijven net zo goed al dan niet beter functioneren wanneer mensen op afstand, bijvoorbeeld vanuit huis, werken. Uit onderzoek blijkt dat thuiswerken populair blijft, ook nu de maatregelen al een hele tijd zijn vervallen.

Natuurlijk kun je ook zelf kiezen voor een (online) baan vanuit huis, zoals het opzetten van een of meerdere affiliate marketing websites. In dit artikel vertel ik je graag enkele tips hoe je snel een goede affiliate marketing website kunt maken met de juiste cloud hosting en een goede affiliate partner.

Zorg voor een duidelijke niche

Voordat je begint met een website opzetten, is het belangrijk om voor jezelf te weten binnen welke niche je een affiliate wil worden. Er zijn websites die kiezen voor heel veel willekeurige onderwerpen, maar de kans op traffic is groter wanneer je gaat voor één specifiek, en het liefst een populair, onderwerp.

Je moet namelijk een hoop teksten schrijven om autoriteit voor Google op te bouwen, dus het is wel prettig als je iets kiest dat je leuk vindt en waar je wat verstand van hebt. Kijk meteen naar welke producten je wil gaan promoten zodat je weet of er wel of niet veel vraag naar is. Dat scheelt je weer werk en eventueel teleurstelling wanneer achteraf blijkt dat iets toch niet werkt.

Maak een website met cloud hosting

Heb je eenmaal een niche gekozen dan moet je een website (laten) maken waar je kunt beginnen met affiliate marketing. Dat betekent: bedenk een pakkende naam, schaf een domeinnaam aan en kies voor een hostingpakket. Cloud hosting is iets dat goed past wanneer je snel een website op wil zetten.

Het grote voordeel van cloud hosting is namelijk dat je website het prima blijft doen wanneer je ineens veel bezoekers krijgt, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen of andere dagen met sale. Dat komt omdat cloud hosting gebruik maakt van servers op meerdere locaties. Daarbij is snelle en voordelige hosting belangrijk en daarmee zit je ook goed met cloud hosting.

Sluit je aan bij affiliate partners

Een affiliate marketing website zonder affiliate links is nog niet af. Daarom is het belangrijk om tijdig op zoek te gaan naar affiliate partners. Je kunt je natuurlijk zelf aanmelden bij shops en bedrijven die op basis van affiliate marketing werken, maar je kunt er ook voor kiezen om je bij een of meerdere affiliate partners aan te sluiten.

Via zo’n netwerk kun je binnen een paar stappen al beginnen met promoten. Er is een aantal bekende en grote platforms waar je je kunt aanmelden, zoals Daisycon, Partnerize, Tradetracker en Plug&Play. In dit artikel heb ik meer geschreven over hoe je weet bij welk affiliate netwerk een adverteerder is aangesloten. Dat scheelt je weer zoeken!

Content is king: schrijf sterke teksten

De basis van je affiliate marketing website is er, maar de website moet nog wel gevuld worden. Omdat je nog geen relevante content hebt, duurt het even voordat je website zichtbaar is in de zoekmachines. Begin dus tijdig met het schrijven van informatieve en kwalitatieve teksten om zo een goede plek te krijgen in Google.

Denk er hierbij aan om de laatste SEO regels toe te passen, voeg relevante zoekwoorden toe met behulp van zoekwoordenonderzoek en zorg ervoor dat je dé autoriteit bent binnen je niche, zodat Google je website herkent als een écht goede website. Kijk hierbij naar hoe anderen (concurrenten) het doen, maar zorg er wel voor dat je niets overneemt. De cloud hosting of de niche kopiëren is natuurlijk geen probleem, maar schrijf je teksten helemaal zelf.

Plaats een reactie