ShopBuddies optimaliseert naar extra snelle uitbetaling

Adverteerders werken vaak in de mix samen met verschillende type affiliate partners, waaronder cashback platformen. In het rijtje cashback platformen komt vaak ShopBuddies terug, onderdeel van OrangeBuddies waar nog meer cashback platformen onder vallen. Onlangs sprak ik met Gijs van ShopBuddies die bij mij aangaf dat ze voor hun leden nu een extra snelle uitbetaling hebben en dit kan zodanig interessant zijn voor de leden dat het zeker de moeite waard is om dit ook met jou te delen.

Even opfrissen: wat is cashback?

Als je nog niet bekend bent met het online principe van cashback dan ken je het ongetwijfeld wel van de offline variant. Als je een product koopt in de winkel waar cashback op zit, dan kun je een klein deel van jouw aankoopbedrag terug krijgen door het kassabonnetje in te dienen via de winkel’s online portal die hiervoor gerealiseerd is. Het online principe komt op hetzelfde idee neer: je krijgt een stukje van jouw aankoop bedrag terug, in een online portal. Maar dit portal is niet van de winkel zelf. Deze portals kun je inzetten binnen jouw affiliate programma als cashback platform waarbij zij een stukje van hun verdiende commissie – in sommige gevallen helemaal – teruggeven aan de consument.

Zo zit ShopBuddies in elkaar

ShopBuddies werkt op eenzelfde online constructie als zojuist geschetst – waarbij je door middel van affiliate links de transactie en daarmee de orderwaarde en commissie gemeten wordt. Gebaseerd op hun eigen instellingen in het systeem wordt er automatisch een stukje van de aankoopwaarde terug gekoppeld aan het account van het lid (ofwel de consument) in het systeem. Hiervoor is het wel vereist dat de consument een account aanmaakt binnen het platform, ofwel lid wordt.

Adverteerders kunnen ook extra informatie delen via ShopBuddies, bijvoorbeeld als er extra cashback (middels een – tijdelijke – commissie verhoging) mogelijk is, of als er kortingscodes of andere deals beschikbaar zijn voor hun leden. Ook kun je extra exposure inboeken door meer op te vallen op het platform, of in de inbox van de leden te eindigen in de nieuwsbrief.

Op ShopBuddies zijn meer dan 35.000 webshops aangesloten!

ShopBuddies optimaliseert voor hun leden

Terug naar mijn gesprek met Gijs – hij vertelt het volgende:

ShopBuddies staat erom bekend de hoogste cashback weg te geven. Daarnaast is ShopBuddies achter de schermen altijd bezig om de voorwaarden voor de leden te verbeteren. Wanneer je al eens via ShopBuddies hebt geshopt dan heb je vast gemerkt dat de betaling van de webshop vaak pas 60 dagen nadat de transactie gedaan is wordt goedgekeurd. Op dat moment konden de leden pas de cashback uit laten betalen. ShopBuddies heeft recent een belangrijke wijziging doorgevoerd in de voorwaarden: een lid kan nu direct een uitbetaling aanvragen als de aankoop is goedgekeurd door de webshop en hoeft niet meer te wachten tot ShopBuddies de uitbetaling heeft ontvangen! ShopBuddies schiet dit bedrag namelijk voor.

Gijs van ShopBuddies

Dit betekent in de praktijk dat de consument die lid is bij het platform sneller hun cashback op hun rekening gestort kan krijgen. Een bijbehorende voorwaarde is wel dat het goedgekeurde saldo minimaal op €1 dient te staan om het uit te laten keren. Voor consumenten wordt het zo nog aantrekkelijker om te shoppen via een cashback platform.

Plaats een reactie